Mulla on käyny mielessä. Että ehkä ei ookaan mahollista noudattaa kaikkia mahdollisia "elä näin"-ohjeita. Jokuhan sen jo kauan sitten olikin laskenu, että jos pesee hampaita 4 min, puree omenaa 3 min, venyttelee 21 min, arkiliikkuu 28 min, kokkaa terveellistä ruokaa - - jne jne päivittäin, niin 24 h paukkuu väistämättä. Joten ratkaisuna esitettiin lomittamista, siis niin että samalla kun raastaa porkkanaa niin puree omenaa ja tekee kyykkyjä jne ;D  (No, tämä oli vapaasti muisteltu versio, toimittajan versio niin että alkuperäisestä ideasta otetaan otsikko ja mätetään sekaan omat erinomaisen hupaisat ajatusvirikkeet.) 

Mutta ehkäpä eikään. Tehdään testi: jos minä esittäisin tässä omat elä näin -ohjeeni, niin kuinka monella olisi oikeet mahikset toteuttaa se kaikki? Ei kovin monella. Koska jokaisella on omat valttinsa ja kaadukkeensa. Ja muutenkin tietty ihan erilainen elämä. 

Mun tekis nyt mieli leveillä ja selittää tähän esimerkiksi tänään sattumoisin hyvin menneen päivän sisältö mukamasohjeena. Mutta jollekin teistä tulee siitä taas alemmuuden tunnetta. Mitähän minä nyt sitten, jään kesken hyvin alkaneen shown pyörimään ja syömään sormeani hämmentyneenä yleisön edessä...

Noh, katotaan mitä tästä nyt oikeesti tuli jos tämä päivä saldotetaan. 

 • Valitse uni ja nuku 8,5 h 
 • Tee yökatko tehokkaasti hoitaen samalla heräämisellä oma vessassakäynti, lasten peittojen oikominen ja pissivahinkojen tarkistus/lakanoiden vaihto
 • Pistä Rölli-CD soimaan lasten herätykseksi samalla kun käyt ite aamusuihkussa (Eka kertaa keksin jotain näinkin nerokasta! Tosin aniharvoin käyn aamusuihkussa. Nyt tein sen palvellakseni lasta, joka pissisestä sängystä nousi suihkuun ja näin sille oli vähän lämpimämpi suihkukoppi tarjolla mun jälkeen.)
 • Kuskaa mahollisimman monta lasta samalla reitillä kouluun/hoitoon joko autolla, pyörillä tai jalan tms. Siinä on mainiota rupatteluaikaa yhdessä, jos ei ole kiire! Ja tänä aamuna ei ollu! Tällast muut on aina toivonu, mutta sitä tapahtuu tuskin vuosittain... Tänä syksynä päätin että juu, aletaan vaan herätä aamulla aikasemmin. Tuloksena se, että alan herätellä lapsia aikasemmin, mutta yhtä kaikki varttia ennen lähtöaikaa huudan tolkuttomana kun ei kaikki vieläkään oo noussu. 
 • Kotiin päin kävellessä soita aamuvirkulle ystävälle. Tehokasta. 
 • Osallistu kotimatkan varrella tunnin rukoushetkeen seurakuntalaisten seurassa (Tätäkään ei oo yli vuoteen tapahtunu tähän mennessä, mutta nyt näitä taas pidetään ja MÄ TYKKÄÄN NIISTÄ! )
 • OLE RUKOUSHETKEN JA PITKÄN AAMUKÄVELYN JA PUHELUN JÄLKEEN HYVÄLLÄ TUULELLA MONTA TUNTIA (Kuten aiemmissakin kohdissa, tällast ei usein tapahdu)
 • Syö eilisiä tähteitä lounaaksi. (No jo on päivä suotuisia ihmeitä täynnä!)
 • Tee tehokkaasti töitä 1 h. (Työrauhaahan ei korona-ajasta lähtien ole montaa tuntia ollutkaan.)
 • Mee auttamaan ystävää sillä deadlinellä, että tunnin päästä on haettava lapsi hoidosta, jolloin ei tule vetkuteltua tehottomasti. (Ja ole silti melkein myöhässä. Tämä tapahtuu liki joka päivä kylläkin.)
 • Iltapäivä ... öö. Sekalaisesti marttyyrinomaista keittiön siivouksesta vänkäämistä, lapsille läsnäolemista, riitojen turhautunutta setvimistä, päivän asioiden raportointia miehen kanssa lapsen keskeytellessä parhaansa mukaan viereisestä huoneesta (psykologi soitti lapsen asioista - kato ite kalenterista - meidän pitäis joskus kahen kesken keskustella näistä sijoitusasioista - ihan totta, en voi nyt ajatella montaa asiaa yhtä aikaa - millon se tutkimus oikeen onkaan - viimeisen kerran, lopeta puhumasta meidän päälle!!!) lupien jakamista (siis kännykkä-, kaverillemeno-, peli- ja keksilupien), pyykkien kuskailua, hetkestä kiinniottamista niin että suotuisana hetkenä tarjoan läksyjentekoapua, viiden hengen toiveiden yhteenasettamista illan aikataulujen suhteen, ja kirsikkana kakun päällä: päiväkodin piirakkapäivästä inspiroituneena omenapiirakan leipomista lapsukaisen kanssa niin, että toinen lapsi haki pussillisen omppuja jonkin matkan päästä sellaisesta pihasta missä niitä on tarjolla. Tämä oli hitsin hauskaa taas! Vielä hauskempaa olis jos keittiön pöytä olis puhdas ja pystyttäis perheenä syömään sopuisasti yhden pöydän ääressä. Mutta onhan se ok näinkin että sekalaisessa järjestyksessä, liian myöhään illalla metelin vallitessa kukin syö mitä tahtoo jos suinkin pöydän ääreen lautasensa saa mahdutettua. Ja piirakka tuoksuu syksyltä!

No niin, että repikää siitä: tässä on hyvän perhe-elämän ohjeet. Noudattakaa näitä tässä järjestyksessä niin saatte pidettyä huushollinne suloisesti sekaisin á la Klaara!

(Pidin virkistävänä taustamusiikkina tuota otsikon mukaista. Saattaa olla vaikuttanut rempseään puhetyyliin ;D Totaöö, mitenkähän tohon hymiöön kuuluis sisällyttää poskellaan oleva kieli ...?)